Hackerek bénították meg a CIA honlapját

lulz
Vágólapra másolva!
Átmenetileg elérhetetlenné vált a CIA honlapja egy hackercsoport támadása miatt szerda éjjel. A LulzSec nevű társaság közölte, hogy a móka kedvéért bénította meg a hírszerző ügynökség lapját.
Vágólapra másolva!

Hackerek támadták meg a CIA honlapját szerda este - jelentette több amerikai hírforrás. A Huffington Post internetes hírportál szerint a hírszerző ügynökség honlapja egyes helyeken nem töltődik be rendesen. Hajnali egykor Magyarországról el lehetett érni a honlapot.

A támadást egy magát LulzSec-nek hívó hackercsoport vállalta magára, akik korábban kétszer is - legutóbb ugyancsak szerdán - feltörték az amerikai szenátus honlapját. A hackercsoport egy Twitter-üzenetben adott hírt az akcióról, amelyet, mint írták, a móka kedvéért hajtottak végre. A CIA egyelőre nem kommentálta a hírt.

A LulzSec korábban bejelentette, hogy telefonvonalat hozott létre, amelyen ötleteket várnak arra, hogy kit vagy mit támadjanak meg az interneten. A "2011 óta röhögünk a védelmeteken" ("Laughing at your security since 2011") jelmondatot magáénak valló csoport a szenátus honlapjának korábbi feltörésekor közölte, hogy nem szíveli az amerikai kormányt.