Földre szállt űrhajót mintáz majd az Apple új székháza

Vágólapra másolva!
Űrhajóra hasonlító székház építését tervezi jelenlegi székhelyén, Cupertinóban az Apple: Steve Jobs szerint a világ legjobb irodaháza lesz az új épület.
Vágólapra másolva!

Az Apple alapítója kedden, egy nappal a cég éves fejlesztői konferenciáját követően nyilatkozott terveiről Cupertino város közgyűlésén. Steve Jobs itt elmondta, hogy egy négyemeletes irodaházat akar felhúzni a cég azon a hatszázezer négyzetméteres telken, amelyet a cég a Hewlett-Packardtól vásárolt meg az év elején, közel a társaság jelenlegi főhadiszállásához. A birtokon jelenleg lévő házak mindegyikét lebontaná az Apple, helyükön egyetlen óriási épületet húzna fel.

Forrás: [origo]
Balra a társaság mostani központja, jobbra a birtok, ahol az új óriásszékház lesz


Jobs szerint vállalata "úgy nő mint a fű", ezért egyértelmű, hogy egy új irodaházra van szüksége az Apple-nek, de a jelenlegi, két-háromezer embert fogadni képes jelenlegi székházat használni fogják a jövőben is - számolt be a USA Today amerikai napilap. Az új épület Steve Jobs elmondása szerint egy "földre szállt űrhajóra" hasonlít majd, mivel semmiképp sem akarnak egy unalmas épületben dolgozni. Az épület kialakítása köralakú lesz, közepén egy nagy nyitott udvarral, amely alatt mélygarázs húzódik majd. Jobs egyékbént rendkívül büszke az épület terveire, mivel úgy fogalmazott, hogy azt a látványos jelzővel illetni kvázi lekicsinylő.

Forrás: [origo]
Így néz majd ki az új irodaház a levegőből


Az új Apple-székház építése a tervek szerint jövőre kezdődik meg, és várhatóan 2015-ben veheti majd használatba a cég az épületet. Tervei szerint az Apple közel megduplázza majd a birtokon jelenleg lévő fák számát, az óriási irodaház áramellátásáról pedig saját erőmű gondoskodik majd. A városi közgyűlésen Steve Jobs elmondta, hogy mivel az Apple Cupertino legnagyobb adófizetője, így ha a város nem járul hozzá a cég terjeszkedéséhez, a vállalat elhagyja a települést. A USA Today tudósítása szerint a városvezetés nem akar gátat szabni az építkezésnek, Cupertino polgármestere ugyanis támogatásáról biztosította Jobsot, akinek saját iPad 2-jét is megmutatta a közgyűlést követően.

Forrás: [origo]
Ezen a linken videón is megnézheti Steve Jobs bemutatóján, aki 4:40-nél mutatja be a látványterveket