Hamis iratokkal vennék el a Facebookot Zuckerbergtől

Vágólapra másolva!
A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg szerint hamisak azok a dokumentumok és e-mailek, amelyek alapján egy amerikai férfi a közösségi szájt ötven százalékának tulajdonjogára tart igény.
Vágólapra másolva!

Egy Paul Ceglia nevű, egyébként a pellettüzelési iparban érdekelt New York-i üzletember először tavaly, majd idén áprilisban perelte be Mark Zuckerberget egy buffalói bíróságon. Keresetében 2003-as keltezésű dokumentumokra és levelekre hivatkozva dollármilliárdokat érő ötvenszázalékos részesedésre tart igény a Facebookot működtető cégben.

Mark Zuckerberg állítása szerint a Ceglia által benyújtott dokumentumok és üzenetek nem valódiak, derül ki a Facebook jogászai által beadott iratokból - számolt be az AP hírügynökség. A közösségi szájt alapítójának jogi képviselői szerint: "A hivatkozott szerződés egyszerű copy-paste munka, az e-mailek tartalma teljes egészében kitalált, a per pedig teljes egészében svindli." Zuckerberg eskü alatt azt vallotta, hogy sosem írta alá a Ceglia által hivatkozott szerződést, és soha nem írta vagy kapta meg a bizonyítékként használt e-maileket sem.