Felfüggesztettet kapott a zeneletöltő néni

Vágólapra másolva!
Egy ötvennyolc éves skót nőt három év felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság, miután illegálisan letöltött mp3-akat és karaokéhez használható zenefájlokat osztott meg számítógépéről az interneten.
Vágólapra másolva!

A hölgy az első olyan ember Skóciában, akit azért ítéltek el, mert fájlcserélő szolgáltatásról zenét töltött le és osztott meg másokkal számítógépén. A nőt a bíróság három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, miután beismerte, hogy összesen 54 ezer font, vagyis mintegy 16 millió forint értékben osztott meg a világhálón szerzői jog által védett zeneműveket - számolt be a BBC brit közszolgálati média.

Az asszony lefoglalt számítógépén közel hétezerötszáz mp3-zenefájlt és mintegy huszonötezer, csak zenét és dalszöveget tartalmazó, karaokéhoz használható fájlt találtak a hatóságok, amelyek brit és nemzetközi zeneipari jogvédő szervezetek, a BPI és az IFPI feljelentése nyomán indítottak nyomozást.

A fájlcserélőket használó, segédnővérként dolgozó asszony védője szerint nem anyagi haszonszerzés céljából használta a fájlcserélőket, tekintélyes gyűjteménye az önbizalmát növelte, mivel korábban éveken át küzdött depresszióval.