Meg sem kottyant a magyar internetnek a királyi esküvő

 brit uralkodóház, Vilmos herceg esküvője, Egyesült Királyság, brit uralkodóház, Vilmos herceg esküvője, Egyesült Királyság, Vilmos herceg és Katalin hercegné hintóból köszönti a tömeget
Vágólapra másolva!
Szinte meg sem látszott a forgalomnövekedés a hazai internetes statisztikákban pénteken annak ellenére, hogy a YouTube-on bárki élőben nézhette Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét. Csütörtökön több külföldi informatikai szaklap is az esemény miatt túlterhelődő hálózatokkal riogatta a felhasználókat.
Vágólapra másolva!

A hazai internetszolgáltatókat összekötő adatcserélő központ, a BIX statisztikái egy teljesen átlagos pénteki nap internetforgalmát tükrözik. A két legnagyobb hazai távközlési szolgáltatónál, a Magyar Telekomnál és a UPC-nél azt mondták az [origo] kérdésére, hogy minimális mértékű növekedést mértek hálózataikon az esküvő közvetítése alatt.

Vilmos herceg és kedvesének esküvőjét a BBC brit közszolgálati televízió kamerái által közvetített élő, kommentár nélküli felvételeken, a brit királyi család YouTube-oldalán az egész világ nyomon követhette. Az online közvetítéshez olyan technológiát alkalmaztak, amely a rendelkezésre álló sávszélesség függvényében állította a minőséget. A ceremónia kezdetekor, próbáink során még csaknem HD-minőségben lehetett nézni a közvetítést, később azonban sokszor kockásodott, akadozott a kép, néhányszor pedig újra kellett indítani az adást, de összességében végig élvezhető maradt.

A Google egyébként még csütörtökön úgy nyilatkozott a Wall Street Journal üzleti lapnak, hogy előzetesen felkészült a királyi család YouTube-oldalának extrém forgalmára, és külön munkatársakat delegált pénteken az esetleges problémák elhárítására. A lapnak egy amerikai IP-hálózatszolgáltató cég, a Level 3 szakértője úgy nyilatkozott, hogy a Netflix nevű online tékának egy átlagos napon valószínűleg több felhasználót kell kiszolgálnia, mint ahányan a királyi esküvőt nézni akarták pénteken, ezért eleve nem számított komolyabb üzemszünetekre.