Az Amazon szerverhibája miatt állt le több online szolgáltatás

Vágólapra másolva!
Túlterhelés miatt állt le az Amazon szerverkapacitásának egy része, emiatt népszerű online szolgáltatások váltak elérhetetlenné csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az internetes vállalat online startupokat is kiszolgáló, Elastic Computer Cloud nevű, számítási felhő alapú (cloud computing) szolgáltatást nyújtó szerverparkjának egy része terhelődött túl csütörtökön a Reuters hírügynökség szerint. A működési zavar miatt többek között a legnépszerűbb mobilos helyfüggő szolgáltatás, a Foursquare és a Quora nevű, az USA-ban feltörekvőben lévő szájt vált elérhetetlenné egy időre.

Az Amazonnál extra szerverkapacitás üzembe állításával igyekeztek megoldani a problémát. A Reuters szerint az elemzők rendszeresen felhívják a figyelmet a számítási felhő alapú szolgáltatások kockázataira, mivel ezeknek az a lényege, hogy az adatokat és szolgáltatásokat az interneten, távoli szervereken hosztolják, gyakran harmadik fél által üzemeltetett gépparkon.

Bár a cégeknek önerőből költséges megoldaniuk, hogy az Amazonhoz hasonló nagy szolgáltatóknál alkalmazott technológiát maguk építsék ki, a szakértők szerint a harmadik fél által kezelt szolgáltatási infrastruktúrával adatvédelmi, megbízhatósági és biztonsági problémák is lehetnek.