Kivonják a forgalomból a legkisebb Playstationt

Vágólapra másolva!
A Sony leállította a legkisebb hordozható játékgépe, a PSP Go árusítását, ezzel a legutoljára bemutatott játékgépét vonja ki a piacról.
Vágólapra másolva!

Már a legsikeresebb hazai piacán, Japánban sem lehet megvásárolni legkisebb Playstation-konzolt, a PSP Gót: a Sony szerdán mindenhol beszüntette a forgalmazását - írja a News.com informatikai hírportál.

A 2009-ben bemutatott játékgép nem aratott jelentős piaci sikert, mivel nem lehetett rajta futtatni a hagyományos hordozható Playstationre, a PSP-re miniatűr optikai lemezen (UMD) kiadott szoftvereket. Az elegáns kialakítású PSP Go kizárólag wifin keresztül letölthető szoftverekkel működött, de a Sony nem is indította el minden országban a hozzá tartozó szolgáltatást.

A játékgép 250 dolláros (jelenlegi árfolyamon 45 ezer forint) fogyasztói árát is sokan sokallták, illetve azt, hogy a legnépszerűbb játékokért akár 30-40 dolláros árat is elkért a gyártó - és ezeket, adathordozó híján, nem is lehetett használtan eladni vagy elcserélni, ha megunta őket a fehasználó.

A Sony idén karácsonyra tervezi megjelentetni a hordozható játékgép-család legújabb tagját, az NGP-t, miközben a hagyományos hordozható Playstation legfrissebb változata, a PSP 3000 továbbra is kapható. A cég idén mutatta be a Google Android-platformra épülő Playstation-telefont, a Sony Ericsson Xperia Play-t is, amely az év során elsőként azokban az országokban lesz kapható, amelyekben van fizetős Android-market.