A Facebooknál tartott fogadóórát Obama

Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök a világ legnépszerűbb közösségi oldalának székhelyén válaszolt az élőben és az interneten keresztül feltett kérdésekre, ahol azt is elárulta, soha nem használta a Twittert.
Vágólapra másolva!

A Facebook 500 alkalmazottja és 200 további meghívott vendég volt a résztvevője Barack Obama Facebook Town Hall nevű találkozójának, amelyen az elnök az élőben és a közösségi oldalon keresztül feltett kérdésekre válaszolt - írja a Wall Street Journal (WSJ) üzleti napilap. A facebookos kérdéseket Mark Zuckerberg, a szájt alapítója moderálta, aki közvetlenül az elnök mellett foglalt helyet a pulpituson, és az eseményen a kaliforniai politikusok és technológiai befektetők mellett olyan hírességek is részt vettek, mint például MC Hammer.

Az elnöknek a nyilvános fórumon jócskán kijutott a lépéseit kritizáló kérdésekből is, a WSJ szerint. Obamán többen számon kérték a romló életszínvonalat, vagy azért, mert Nobel-békedíjasként bombázza Líbiát.

Forrás: Getty Images/AFP/Justin Sullivan
Forrás: Getty Images/AFP/Justin Sullivan

Barack Obama és Mark Zuckerberg a Facebooknál

Az amerikai elnök beszélt arról is, hogyan került kapcsolatba a technológiával. Az már a választási kampány alatt ismertté vált róla, hogy képtelen elszakadni e-mailezős Blackberry telefonjától. Kaliforniában viszont valószínűleg kiábrándította kicsit a közönséget azzal, hogy elmondta: Ő maga sohasem használta még a Twittert. "Láttam, ahogy a fiatalok folyamatosan gépelik ezeket az üzeneteket a telefonjukon, de én képtelen vagyok rá, túl nagyok hozzá az ujjaim" - nyilatkozta az ABC televízió felvételei szerint.

Az amerikai elnök stábja viszont nagyon aktívan használja a közösségi médiát. A Fehér Háznak nem csak weboldala, blogja, YouTube- és Flickr-csatornája, facebookos és twitteres accountja van, de rendszeresen jelentkeznek videós beszámolókkal is Obama nyilvános szerepléseiről. A Fehér Ház kedden adott ki egy okostelefonos alkalmazást iPhone-ra és Androidra, amelyek előre jelzik, ha az elnök élőben beszélni fog, és meg is lehet velük nézni a közvetítést. A szoftvereket már több mint 400 ezer felhasználó töltötte le.