Pénzükért perelik az AOL-t a bloggerek

Vágólapra másolva!
Az AOL internetszolgáltató és a Huffington Post webes lap ellen is keresetet nyújtott be egy blogger és munkajogi aktivista, mert a szolgáltatók nem fizettek a szabadúszó bloggereknek, miközben anyagi hasznuk származik a tartalomból, amelyet a publikálók létrehoznak.
Vágólapra másolva!

Jonathan Tasini kedden indított eljárásában több mint kilencezer szerzőt és tartalomkészítőt képvisel, és legkevesebb 105 millió dollárt követel. A keresetben alperesként Arianna Huffingtont és Kenneth Lerert, a Huffington Post alapítóit nevezik meg. Az AOL (egykor America Online) internetszolgáltató a múlt hónapban 315 millió dollárért vásárolta meg az elektronikus újságot, így a cég is érintetté vált Tasini gyorsan benyújtott keresetében.

A felperes szerint a Huffington Post jogtalanul tett szert bevételre, miközben közreműködőit a növekedés ígéretével áltatta, a cikkekből származó hasznot azonban megtartotta. Az AOL szerint a keresetnek nincs alapja. "Ahogy már korábban is mondtuk, bloggereink a platformunkat használják, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassák mondanivalójukat" - fogalmazott közleményében Mario Ruiz, az AOL szóvivője, hozzátéve, hogy a Huffington Post bloggerei más oldalakon is szerepeltethetik munkájukat.