Kiszivárgott a netre a Windows 8

Vágólapra másolva!
A készülő Windows 8 egyik korai változata szivárgott ki egy szoftverekkel foglalkozó fórum saját szerverére: sajtóbeszámolók szerint a szoftver valódi, bár még korántsem végleges kiadás.
Vágólapra másolva!

A Neowin online technológiai magazin beszámolója szerint a Windows 8 korai tesztváltozata a Betaarchive nevű fórum privát ftp-szerverén vált elérhetővé. Ez a szájt megjelenés előtt álló szoftverek iránt érdeklődő felhasználók gyűjtőhelye. A Windows 8 hivatalos megjelenési idejét még nem jelentette be a Microsoft, de az informatikai szaksajtó várakozásai szerint várhatóan idén őszre készül el béta verziója, 2012 végén lesz elérhető a gyártók számára, a boltokba pedig valószínűleg 2013-ban lehet majd megvenni.

A Betaarchive honlapján képernyőmentéseket is közölnek, amelyek alapján a Microsoft készülő operációs rendszere nagyon hasonlít a Windows 7-hez, legalábbis a jelenlegi állapotában. A Tálcán lévő egyik új ikon, a ZDNet informatikai magazin szerint valószínűleg felhőalapú adatszinkronizációs szolgáltatást takar, ezzel például a dokumentumokat lehet automatikusan feltölteni egy szerverre, így a fájlok otthonról és a munkahelyről is elérhetőek maradnak.

Forrás: [origo]