Sose hallott a netről az Örményország adatforgalmát blokkoló nyugdíjas

Vágólapra másolva!
Egy hetvenöt éves asszony, aki állítólag fél kézzel vágta le az internetről Grúziát és Örményországot, könnyek között vallja magát ártatlannak, sőt állítása szerint még sosem hallott az internetről.
Vágólapra másolva!

Hayasztan Sakarian március 28-án emberek ezreit vágta el az online világtól, amikor színesfém után kutatva eltépett egy üvegszáloptikás kábelt. Az örmény származású, Grúziában élő asszony az AFP hírügynökségnek úgy nyilatkozott, ő csak egy "szegény öregasszony", aki képtelen lett volna ezt a bűntényt elkövetni. "Nem vágtam el azt a kábelt. Fizikailag sem lettem volna rá képes." Ezt ismételgette az őt kérdező újságírók előtt, kitörő könnyeivel küzdve. Állítólag csupán tűzifát gyűjtött a Tbiliszitől alig húsz kilométerre fekvő Armazi falu mellett. "Azt sem tudom, mi az az internet" - tette még hozzá.

A nyugdíjast vagyon elleni bűncselekménnyel vádolják, és akár három évig terjedő börtönnel kell szembenéznie, ha bűnösnek találják. Fia, Szergo Sakarian szerint anyja ártatlan, egyfolytában csak sír, annyira megijedt. A grúz belügyminisztérium illetékese úgy nyilatkozott, hogy az idős asszonyt mindenképpen vád alá helyezik az üvegszál átvágása miatt. A kábelt tulajdonló grúz társaság szerint a komoly üzemzavar az örmény üzleti és magánelőfizetők kilencven százalékát érintette, akik közel fél napra net nélkül maradtak, miközben a grúz internetszolgáltatókat is elérte a probléma. A vállalat szerint egyébként a 600 kilométeres kábel "robusztus védelemmel" van ellátva, ám 2009-ben egyszer már ugyanígy sikerült egy színesfémvadásznak elvágnia.

Forrás: AFP/Vano Shlamov
Az idős hölgy sosem hallott az internetről