Lekörözte a Windows 7 az XP-t Amerikában

Steve Ballmer, Windows 7
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már több számítógépen fut Windows 7, mint XP - derül ki a legfrissebb webes statisztikából. A világ többi részén még toronymagasan vezet a tíz évvel ezelőtt megjelent operációs rendszer.
Vágólapra másolva!

A PC World informatikai magazin híradása szerint a Windows 7 operációs rendszer április első napjaiban az amerikai számítógépek 32,2 százalékán futott, míg a szoftver két generációval korábbi változatát, az XP csak a PC-k 30,8 százalékán használják - legalábbis a StatCounter nevű webmonitorozó cég számai szerint.

Az Egyesült Államokban most először volt képes lekörözni az XP-t a két évvel ezelőt megjelent Windows 7, melynek elődjét, a nem túl nagy sikerű Vistát a számítógépek mintegy 19,4 százalékán használnak. Világszinten egyelőre a Windows XP vezet 47 százalékos részesedéssel, míg a Windows 7 csak a számítógépek 31,4 százalékán fut.

Magyar viszonylatban is az XP van még jelentős fölényben: a Rankings.hu, illetve az Origo olvasóinak adatai szerint is az internetezők 67 százaléka használja ezt az operációs rendszert, míg Windows 7-et 25 százalék, Vistát pedig a felhasználók csupán 5-7 százaléka használ.

Forrás: StatCounter
Itt lehet megnézni a StatCounter operációsrendszer-statisztikáját