Webre termett videókat vásárol a Google

Vágólapra másolva!
Százmillió dollárt szán a Google a YouTube-ra feltöltendő tévéműsorokra. A pénz nem elkészült művek licencelésére fog elmenni, hanem még sehol sem láttott alkotásrokra - adta hírül a Wall Street Journal.
Vágólapra másolva!

A leglátogatottabb videómegosztó a közszolgálati és a kábeltévé csatornákkal kel versenyre a Google új tervei szerint. A cél kettős, egyrészt hosszabb időre szeretnék a YouTube-on tartani a felhasználókat, és hogy egyre több hirdetőt tudjanak a videós oldalra csábítani.

Forrás: [origo]
A Google TV-nek sem árt meg, ha lesz rá műsor

Az átalakulás nem csak az oldalon elérhető videókat érinti, a főoldalon is meg fog látszani a fókuszváltás. A Wall Street Journal forrásai szerint tematikus csatornákat fognak kialakítani, amelyek heti több órányi tartalommal frissülnek majd. Kezdetben körülbelül húsz profi csatorna indul majd, ám további műsorokat fognak összerakni az oldalon fellelhető amatőr tartalomból is.

A százmillió dollár arra lehet elég, hogy az ingyenes felhasználók által generált tartalomnál igényesebb, de a drága licencelt tévéműsoroknál olcsóbb tartalmat vegyen a Google nagy mennyiségben. Az exkluzív, máshol nem látható műsorok azért is jöhetnek jól a cégnek, mert a 2010-ben bemutatott Google TV nevű netre kötött okostévé kezdeményezés mögül lassan kihátráltak a tartalom-tulajdonosok. Bár a készülékeket már több gyártó bemutatta, egyre kevesebb olyan tévétársaság van, amelyik hagyja, hogy az okostévék lejátsszák műsorait.