A Sony ellen indul az Anonymous trollserege

Vágólapra másolva!
Túlterheléses támadásra készülnek az Anonymous aktivistái a Sony ellen. A trollsereget a PS3 titkosító kulcsait megszerző, és ezzel a másolásvédelmet megtörő hacker elleni per késztette cselekvésre.
Vágólapra másolva!

A Sony szerverei és rendszergazdái is megtudhatják, milyen lelkesen lendül támadásba az internetes trollsereg. A korábban a Visa és a Mastercard rendszereit is lebénító Anonymous, a Geohot néven ismert hackert támogatandó vette célba a Playstation 3 gyártóját.

Az Anonymous a LOIC (Low Orbit Ion Cannon) nevű, eredetileg szerverek terheléses tesztjére szolgáló szoftvert használja. Ha elég sokan vesznek részt az akcióban, akkor könnyen eláraszthatják lekérésekkel a gépeket, amelyek ilyenkor nem képesek válaszolni az általuk kiszolgált honlapokat megnézni vágyó felhasználóknak. Az Anonymous támadása ugyanúgy működik, ahogy a zombihálózatok, ám itt a trollsereg maga vezényli támadásra a számítógépét. A Sony elleni hadjáratnak még nincs kitűzött időpontja, azt viszont már lehet tudni, hogy az #opsony névre hallgat majd a hadművelet.

Minden adatát begyűjtötte a Sony

A korábban az iPhone feltörésében is részt vevő George "Geohot" Hotz az év elején jött rá, hogyan lehet kijátszani a Playstation 3 védelmét. A hacker által megszerzett és publikált tikosító kulcs segítségével bárki gyárthatott olyan programokat, amelyeket a konzol legálisnak fogad el és hajlandó futtatni. Bár a hacker a PS3-ból egy frissítéssel eltávolított, alternatív operációs rendszer telepítését lehetővé tevő funkciót akarta visszahozni, felfedezését kalózkodásra is lehet használni.

A Sony által a hacker ellen indított per során Hotz összes adathordozóját és számítógépét lefoglalták. Bár a törés, illetve a megszerzett kód összesen nem foglal többet száz kilobájtnál, több terabájtnyi eszközt kellett beszolgáltatnia Hotznak. A Sony által kijárt korlátozó rendelkezés miatt a módszert ismertető írásokat is törölnie kellett honlapjáról a hackernek. Az ügy folytatásaként a Sony hozzáférést szerzett a hackar Paypal számlájához, YouTube és Google fiókjához és a honlapot meglátogatók listájához