E-mail címek millióit lopták el hackerek

Vágólapra másolva!
Több millió elő elektronikus levélcím került hackerek birtokába az Egyesült Államokban, miután ismeretlen tettesek betörtek a több mint 2500 céget kiszolgáló Epsilon marketingcég adatbázisába.
Vágólapra másolva!

Az adatvesztés olyan nagy és ismert vállalatok ügyfeleit is érint, mint a JP Morgan, a Citigroup, Barclays Bank, a Best Buy, a TiVo vagy a Capital One. Az Epsilon megrendelői közül többen már kapcsolatba léptek ügyfeleikkel arra figyelmeztetve őket, hogy a hackerek várhatóan további személyes adatokat próbálnak megszerezni az eltulajdonított e-mail címekkel.

A marketingcég honlapján megjelent rövid közlemény szerint a behatolók csak az elektronikus levélcímeket és az ezekhez tartozó ügyfélneveket szerezték meg, más személyes adatokhoz nem fértek hozzá. Az Epsilon ezen kívül még azt sem közölte, hogy mely megrendelőit érinti az adatvesztés. Ennek ellenére a nagyobb megrendelők, köztük a hitelkártya-üzletágával érintett Barclays Bank figyelmeztetést adott ki ügyfeleinek, hogy várhatóan olyan kéretlen üzeneteket fognak kapni, amelyekben további személyes adatok megadására ösztönzik őket ismeretlenek.