A Google elkészítette a saját Like-gombját

Vágólapra másolva!
A Google +1 gombjai segítségével a keresőben lehet ajánlgatni találatokat egymásnak, de más weboldalakon, legalábbis egyelőre, még nem.
Vágólapra másolva!

Az új funkció lehetővé teszi, hogy az ismerőseinknek ajánljunk olyan linkeket, amelyek tetszenek nekünk. Ahogy a Google-blog fogalmaz az újításról: "ez a nagyon cool digitális rövidítése", vagyis a +1 a szerepét tekintve megegyezik a facebookos Like (Tetszik) funkcióval, vagy ahogy a hazai szlengbe bevonult, "lájkolással".

Az internetes vállalat bejelentése szerint a +1 gombok először a Google angol nyelvű keresőfelületén jelennek majd meg mától. Ahogy az a közösségi szolgáltatásoknál lenni szokott, az újítás használatához szükséges egy felhasználói fiók.

Forrás: Google blog
Így néz ki a +1 gomb

A keresési találatok mellett azoknak az embereknek a +1-ei jelennek meg, akikkel valamely Google-szolgáltatásban kapcsolatban állunk, de ezt folyamatosan bővítik majd minden olyan kapcsolattal, amelyre a kereső rálát, így például a twitteres kapcsolatokkal is. A +1-ezés ugyanazon a felületen vissza is vonható.

Az újításnak egyelőre fontos hiányossága a Like-gombhoz képest, hogy nem lehet más weboldalakba beágyazni, vagyis onnan +1-eket küldeni a keresőbe. A Google nemrégiben vezetett be egy hasonló, közösségi keresési újítást azzal, hogy a keresési találatok között a korábbinál kiemeltebb helyen listázza az ismerősök által a weben megosztott linkeket.