A samsungosok már vehetnek szoftvereket Androidra

Vágólapra másolva!
A Samsung Galaxy Store a fizetős androidos szoftvereket is elérhetővé teszi a hazai felhasználók számára, amit az Android Market még nem támogat. A fejlesztők értékesíthetik is a szoftvereiket a portálon keresztül.
Vágólapra másolva!

A Samsung gyártmányú androidos okostelefonnal rendelkezők a Galaxystore.hu weboldal mobilos verzióján keresztül tudnak szoftvereket megvásárolni, letölteni és telepíteni. A vásárláshoz regisztrálni kell egy felhasználói profilt (My Samsung profil), fizetni pedig az OTP Bank biztonságos online fizetési felületén, a bankkártyaadatok megadásával lehet online fizetésre alkalmas kártyával.

A Samsung Galaxy Store-ral a fejlesztőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az általuk fejlesztett alkalmazásokat a hazai Samsung Android operációs rendszerű telefonnal rendelkező felhasználóknak árusítsák. A fejlesztőktől a Samsung a fizetős szoftverek árának 30 százalékát kéri jutalékként, a szoftverekhez szöveges-képes ismertetőt lehet feltölteni, és a portál katalógusát a webkeresők is indexelik.

A teljes Android Market fizetős szoftverei egyelőre a világ számos országában, így idehaza sem érhetők el. A Samsunghoz hasonlóan a nagyobb androidos készülékgyártók közül több is elindított saját webes alkalmazásboltot és katalógust, de a fizetős szoftvereket elsőként a koreai gyártó teszi elérhetővé a hazai felhasználók számára.