Megjósolta a Google az idei Oscar-díjasokat

Vágólapra másolva!
A Google keresési trendjei alapján Natalie Portmannek van a legnagyobb esélye arra, hogy vasárnap megkapja az Oscar-díjat, a férfi színészek között pedig James Francót tartják esélyesnek a kereső statisztikái.
Vágólapra másolva!

A Keresési Trendek egy olyan szolgáltatás, amelyen bárki megtekintheti, hogy egy adott időszakban vagy jelenleg bizonyos témákban mire keresnek rá a legtöbben a Google-ban. Az innen lekérhető adatok alapján a Fekete hattyú című film a legnépszerűbb az internetezők körében, rendezőjét, Darren Aronofsky-t pedig a legjobb rendezőnek tartják a felhasználók.

A női főszereplők közül Natalie Portman a legnépszerűbb a keresések között, bár a nevére irányuló keresések számát az is növelheti, hogy a színésznő nemrég jelentette be, hogy gyermeket vár. Hasonlóan több tényező is okozhatja a férfi színészek közül James Franco sikerét, aki nem csak esélyes a díjra, de a gála egyik házigazdája is lesz Anne Hathaway mellett.

Az "Oscar" kifejezésre Portugáliában, Írországban és az Egyesült Államokban kerestek rá a legtöbben. A magyar felhasználók körében is az "Oscar 2011", az "Oscar" kifejezésekre, illetve Natalie Portman nevére érkező keresések száma emelkedett az utóbbi napokban. A vasárnapi díjkiosztó gálát egy külön YouTube-csatornán is bárki nyomon követheti majd számítógépéről vagy okostelefonjáról.