Hibás frissítést adott ki a Microsoft az okostelefonjai egy részére

Vágólapra másolva!
A Samsung gyártmányú Windows Phone 7-es mobilok egy részét használhatatlanná tette az új mobilos operációs rendszerhez kiadott első frissítés.
Vágólapra másolva!

A Microsoft február 21-én adott ki új szoftververziót a Windows Phone 7 operációs rendszert futtató készülékeihez, amelyet a Samsung által gyártott modelleken vissza is kellett vonnia. Bizonyos szoftververzió mellett ugyanis a frissítés használhatatlanná teszi a készülékeket.

A Samsung mellett más, a HTC vagy az LG által gyártott modellek tulajdonosai is panaszkodtak a Microsoft fórumain amiatt, hogy a frissítés sikertelen volt, de a készülékek kemény resetelése ilyenkor általában megoldotta a problémát, és a telefonokon visszaállt a korábbi szoftververzió. A Samsung Omnia 7 és Focus típusú készülékek némelyikén azonban egyelőre ez sem segített. Ha a készülék a C101002E, vagy a 81080080 sorszámú hibával jelentkezik a frissítés hatodik lépésében, akkor egyelőre nincs mit tenni.

A Microsoft adatai szerint tízből egy Windows Phone 7 mobil tulajdonosa nem tudta frissíteni a készülékét a február 21-én hétfőn kiadott újabb szoftververzióra. A szoftvercég szerint minden második esetben az volt a gond, hogy a felhasználók lassú netkapcsolat mellett próbálták letölteni a frissítést, vagy nem volt elég hely a számítógépükön a készüléken tárolt adatok biztonsági mentéséhez.

A Samsung okostelefonokkal kapcsolatos hiba okára viszont még nincs magyarázat, azt jelenleg vizsgálják a szoftvercég munkatársai, a szerencsétlenül járt Omnia 7 vagy Focus tulajdonosok pedig a javítás kiadásáig nem tudják használni a telefonjaikat. A kijavított update elkészítése a Microsoft szerint napokig, hetekig is eltarthat.

A Windows Phone 7 operációs rendszer frissítése egyébként nem tartalmazott új funkciókat, fő célja a további frissítések fogadásának előkészítése, és magának a frissítési rendszernek a tesztelése volt.