Házilag bővíthető a HP új laptopja

Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packard szerdán olyan új laptopokat mutatott be, amelyekben ugyanolyan egyszerűen lehet alkatrészeket cserélni és a konfigurációkat javítani, mint egy asztali számítógépen.
Vágólapra másolva!

A HP új, EliteBook és Probook típusjelzésű laptopjait az Intel legújabb Core i3, i5 és i7 processzoraival szerelt változatban lehet megrendelni, de nem ez a legfontosabb extrájuk, hanem speciális kialakításuk, amely nagyon könnyű szerelhetőséget biztosít.

Egy laptopot általában nem olyan egyszerű szétszedni, mint egy asztali számítógépet, amelyben gyakorlatilag bármelyik alkatrészt néhány perc alatt újra lehet cserélni. Hasonló ismérvvel rendelkeznek az új HP laptopok is. Ezek alját ugyanis néhány csavar kitekerésével egyben el lehet távolítani, így az olyan alkatrészek, mint a processzorhűtő ventilátor, a memória, merevlemez vagy a hálózati kártya közvetlenül hozzáférhetőek - írja a PC World.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ennek köszönhetően a ventilátor kitakarítása is nagyon hamar elvégezhető, ha pedig nagyobb winchesterre, több memóriára vagy gyorsabb átvitelt biztosító wifire van szükség, a szükséges komponensek cseréjét egy átlagos felhasználó is elvégezheti otthon anélkül, hogy a művelet elvégzésének összetettsége miatt aggódnia kellene. Egy tipikus laptop esetén a hűtőventilátort csak a gépház szétbontása esetén lehet eltávolítani, sokszor pedig egy egyszerű memóriabővítéshez is ki kell szedni a helyéről például a gépek billentyűzetét, ami az átlagos felhasználónak elveheti a kedvét a házilagos szereléstől.