Lekési a Flash az androidos táblagépeket

Vágólapra másolva!
Az Adobe közlése szerint néhány héten belül elérhető lesz a Flashben készült tartalmak támogatása a Google új, 3.0-s Android operációs rendszeréhez, amelyet a hamarosan érkező új típusok használnak.
Vágólapra másolva!

A Flash támogatása az elsősorban okostelefonokra szánt Android 2.2 vagy 2.3 verziót használók számára már megoldott, a Honeycomb kódnéven ismert 3.0-s kiadáshoz még nem elérhető. A webes videók, animációkat tartalmazó honlapok és böngészőben futó játékok használatához nélkülözhetetlen technológiát az Apple iPadje és iPhone-ja egyáltalán nem támogatja, ezért az új androidos modellek gyártói ki szokták hasonlítani ezt a funkciót.

Az Egyesült Államokban már csütörtöktől kapható lesz a Motorola Xoom nevű táblaszámítógépe, az ezt árusító Verizon mobilcég korábban úgy hirdette a készüléket, hogy az "2011 tavaszától támogatja a Flasht". A technológiát fejlesztő Adobe szerint már csak néhány hetet kell várni arra, hogy a 3.0-s Androidra is elérhető legyen a Flash, amelyet egy egyszerű szoftverfrissítéssel lehet majd aktiválni az eszközökön. Az Adobe közlése szerint az idén több mint ötven olyan androidos táblagép kerül a boltokba, amelyeken ugyanúgy meg lehet nézni a Flashben készült oldalakat, akár egy hagyományos PC-n. Az Apple egyébként azért nem támogatja mobil eszközein a Flasht, mert a cég szerint az nem működik megfelelően hordozható hardvereken, például használata túlságosan meríti az akkumulátort.

Forrás: AFP