Hackerekkel kooperál a Microsoft

Vágólapra másolva!
A szoftvercég tavaly piacra dobott, Kinect nevű mozgásérzékelős játékvezérlőjéhez nemsokára egy bárki számára elérhető fejlesztői csomagot adnak ki, hogy támogassák az amatőr fejlesztőket, akik a legkülönbözőbb alkalmazásokat készíthetik majd el a hardverhez.
Vágólapra másolva!

A tavaly karácsony előtt megjelent Kinect egy speciális szenzorokkal felszerelt webkamera, amely képes az előtte álló ember mozdulatait érzékelni - alapvetően az Xbox 360-hoz készült, és játékokat lehet vele irányítani. A ketyerét eredetileg úgy tervezték, hogy kizárólag a Microsoft játékgépével lehessen használni, de megjelenését követően pár napon belül rájöttek hackerek arra, hogy miként lehet működésre bírni egy PC-vel.

Ezt követően barkácsoló kedvű szakik a világ minden tájáról a legkülönbözőbb fejlesztéseket készítették el nem hivatalosan a Kinecthez, többek közt a Különvélemény című filmben látotthoz hasonló kezelőfelületet is készítettek hozzá, de a böngésző kézmozdulatokkal való irányítását is megoldották a felhasználásával.

Bár a piaci bevezetéskor a Microsoft még nem támogatta az eszköz nem rendeltetésszerű használatát, hétfőn bejelentette, hogy tavasszal megnyitja és elérhetővé teszi a Kinectet az amatőr fejlesztők számára. Ennek részeként a Microsoft egy fejlesztői csomagot fog kiadni, amely többek közt a hivatalos PC-s illesztőprogramokat is tartalmazza, így a Kinectre való fejlesztéshez többé nem lesz szükség a beépített védelem kijátszására.

A Különvéleményhez hasonló vezérlőfelület Kinecttel

A BBC beszámolója szerint a tavasszal debütáló fejlesztőcsomagot személyes használatra szánják, kimondottan amatőr barkácsolók számára, a későbbiekben azonban egy kereskedelmi használatra alkalmas csomagot is elérhetővé tesz majd a cég.