Guinness-rekord lett a sex.com eladásából

Vágólapra másolva!
A sex.com immár hivatalosan is a világ legdrágább domainneve, miután a Guinness bejegyezte az eladási rekordot a tavaly novemberi értékesítés után.
Vágólapra másolva!

A 2010. november 17-én létrejött megállapodás szerint a sex.com internetcím 13 millió dollárért (mintegy 2,6 milliárd forint) cserélt gazdát, a korábbi tulajdonos Escomtól a Clover Holding szerezte meg a felhasználás jogát, az ügyletet a Sedo nevű domainbróker-társaság bonyolította. A Sedo tízéves létezése alatt mintegy négyszázmillió dollár értékben kereskedett webcímekkel, egyebek közt olyan hét számjegyű összegeket érő címekkel, mint a vodka.com, pizza.com és a Russia.com.

Magának a világrekorder domainnek is hosszú története van, még könyvet is írtak róla. 1994-ben regisztrálták először, számos kézen ment keresztül, és több hosszú pereskedés övezte útját. Jelenleg egy domainparkolóban áll, azaz nincs rajta valódi tartalom, csupán számos link, amelyek a témába vágó mindenféle más oldalakra vezetnek tovább. A titokzatos vevőnek, aki névtelenül rejtőzik a vásárló cég megbízójaként, a TechCrunch sosem közölt exkluzív interjúja szerint már akkor is megéri az üzlet, ha így marad, az oldalon megjelenő reklámok 2024-re visszahozzák a befektetést. Ennél azonban komolyabb tervei vannak az új tulajdonosnak, pedig elmondása szerint számos ismert cég fejezte ki igényét a sex.com megvásárlása iránt. A tervekről azonban ma még nem tudni semmit - egy biztos, a Guinness-rekord mindenképpen jót tett vagyona értékének.

Forrás: [origo]