Olcsóbbak lesznek riválisaiknál a Nokia windowsos mobiljai

Vágólapra másolva!
A Nokia elnök-vezérigazgatója szerint a finn gyártó Windows Phone 7-et futtató okostelefonjai sokkal olcsóbbak lesznek más gyártó jelenleg kapható készülékeinél, ráadásul nem is kell sokat várni megjelenésükre.
Vágólapra másolva!

Bár Stephen Elop nemrég még úgy nyilatkozott, hogy a Nokia első Microsoft-szoftvert használó készülékeire még sokat kell várni, a napokban finn újságíróknak elmondta, hogy a készülékek hamar a boltokba kerülhetnek. A cégvezető úgy véli, hogy a Microsoft szoftverét használó Nokia okostelefonok ára nagyon rövid idő alatt elér majd egy alacsony árszintet: a készülékek sokkal kedvezőbb áron lesznek elérhetőek, mint a jelenlegi típusok.

Elop a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy éppen azért a Microsofttal léptek szövetségre, mert az amerikai szoftvercég mobilos operációs rendszerével alacsony árat tudnak elérni. Azt, hogy pontosan hogyan érti ezt a cégvezető, nem derül ki a sajtóhírekből, hiszen a rivális Google Android szoftverét ingyenesen licenszelhetik a készülékgyártók.

A Microsoft eddig annak érdekében, hogy a szoftverét használó készülékek versenyképesek legyenek az Apple iPhone-jával, szigorú műszaki előírásokat alkalmazott, csak fejlett hardverrel rendelkező készülékeken lehetett használni a Windows Phone 7-et. A vállalat úgy tűnik, enyhít a szigoron, és a Qualcomm cég termékein kívül egyéb beszállítók chipjeit tartalmazó modelleken is használhatóvá teszi a mobilos szoftvert, így az szélesebb körben válhat elérhetővé.

Elop a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy a Nokia és a Microsoft közötti megállapodást az elkövetkezendő hónapokban fogják véglegesíteni, ennek eredményei pedig hamar érzékelhetőek lesznek a vásárlók számára is.