Obama elnökkel találkozott Steve Jobs

Vágólapra másolva!
Az Apple alapító vezérigazgatója betegsége ellenére részt vett az amerikai elnök technológiai vezetőkkel szervezett találkozóján.
Vágólapra másolva!

Barack Obama a Szilícium-völgyben tett látogatása során 12 internetes vállalat, többek között a Google, a Yahoo, a Cisco, a Twitter és a Facebook vezetőivel találkozott, és a Fehér Ház jelentése szerint a megbeszélésen részt vett Steve Jobs, az Apple alapító vezérigazgatója is - írja a Reuters. Jobs megjelenése azért került be a hírekbe, mert az Apple vezetője január közepén jelentette be, hogy betegsége miatt ismét visszavonul a cég mindennapi ügyeitől.

Jobs két évvel ezelőtt esett át májátültetésen, miután 2004-ben hasnyálmirigyrákja volt, és a héten lefényképezték a Palo Alto-i Stanford rákklinikán, ahol Patrick Swayzet is kezelték. Az Apple szerint azonban Jobs, bár a napi feladatokat átadta Tim Cooknak, a cég ügyvezető igazgatójának, továbbra is részt vesz a legfontosabb stratégiai döntésekben, és az elmúlt hetekben rendszeresen megfordult a cég központjában.

A Reuters szerint az Apple-vezér egészségi állapotával kapcsolatos hírek nem rázták meg a cég befektetőit, és bár vezetője nincs jó bőrben, sőt az elnöki találkozón is kerülte a fotósokat, az elemzők szerint az év elején rekordösszegű bevételekről beszámoló vállalat stabil lábakon áll. Az Apple 2010 májusában vette át a vezetést a Microsofttól mint a világ legnagyobb informatikai vállalata, miután tőzsdei értékét tekintve megelőzte.

Jobs a héten építkezésbe is belefogott: több évtizedes pereskedés után lebontatta azt az 1925-ben épült, eddig műemléki védettséget élvező villát, a Jackling House-t, amelyet 1984-ben, az első Macintosh megjelenésének évében vásárolt meg a kaliforniai Woodside-ban, hogy a helyén felépítse új rezidenciáját.