Nyárra lesz olcsó mobilnet az Európában utazóknak

Vágólapra másolva!
A T-Mobile egységes roamingtarifát vezet be Európában, melynek keretében négyezer forintnak megfelelő összegért egy héten át korlátlanul használható eléréshez juthatnak a társaság külföldön tartózkodó ügyfelei.
Vágólapra másolva!

Az egységes európai mobilnet-roaming tarifa az Európai Unió tagállamaiban lesz elérhető idén nyártól. Ennek keretében a T-Mobile ügyfelei ha más, európai országba utaznak, az ottani T-Mobile leányvállalatának hálózatát használva a korábbinál sokkal olcsóbban mobilinternetezhetnek.

Tizenöt euróért korlátlan mobilinternetet

A legolcsóbb "Travel & Surf" nevű csomag 1,95 euróba, vagyis mintegy ötszázharminc forintba kerül, tíz megabájt adatforgalmat tartalmaz, amely egy napig használható fel. Ez az adatmennyiség elegendő lehet például mobiltelefonról való e-mailezéshez és chateléshez.

4,95 eurót, vagyis nagyjából ezerháromszáz forintot kérnek majd el az egy napra szóló, de ötven megabájt adatforgalmat tartalmazó szolgáltatásért, ez már hírszájtok, közösségi oldalak olvasására is elegendő. Egy héten át korlátlanul használható mobilinternetet is igénybe vehetnek a t-mobile-os turisták 14,95 euróért, vagyis négyezer forintért cserébe (jelenleg a cégnél a napi ötven megabájtos adatcsomag kerül ennyibe).

A legnagyobb csomag birtokában már laptopról is teljes értékűen lehet internetezni, videókat nézegetni, netrádiók műsorát hallgatni vagy akár megosztani az utazáson készült felvételeket az otthon maradottakkal, esetleg webes térképen informálódni a helyi nevezetességekről. Ugyanakkor a cég közlése szerint előfordulhat, hogy bizonyos országokban a korlátlan csomagnál nagy mennyiségű adat forgalmazása esetén a sebességet ideiglenesen lassítják.

Nyárra lesz mindenhol elérhető

Az egységes mobilinternetes roaming szolgáltatás Németországban már márciusban elérhető lesz, az EU-tagállamok mindegyikében azonban csak júniustól tudják majd használni az ügyfelek. A külföldi országba belépő ügyfeleket a T-Mobile sms-ben értesíti majd az új lehetőségről, amelytől a társaság azt várja, hogy jelentősen bővíteni fogja a mobilinternetet használó turisták számát, akik jelenleg a táraság ügyfeleinek mindössze 3 százalékát teszik ki. A szolgáltatásra sms-ben vagy böngészőből lehet majd előfizetni.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.