Szupergyors böngésző kerül a Windows-mobilokba

Vágólapra másolva!
Márciusban érkezik a Windows Phone 7 első nagy frissítése, amely Twitter-integrációt, copy-paste funkciót és egy új IE9 böngészőt tartalmaz majd.
Vágólapra másolva!

A Windows Phone 7 márciusra várható első nagy frissítése után a felhasználók azt tehetnek a kijelzőjükön megjelenő szöveggel, amit csak akarnak. A PC-ről ismert másolás, kivágás és beillesztés funkció megjelenésére majdnem fél évet kellett várnia a Windows-mobilokat vásárlóknak. A másolás és beillesztés funkció azért is volt fontos a Microsoftnak, mert az iOS-en is addig gúnyolódtak, amíg bele nem fejlesztették ezt az egyszerű funkciót.

A Microsoft azzal jelentette be az új, Office-szoftverekkel is felszerelt telefonját 2010 novemberében, hogy a szövegeket nem lehetett kimásolni és átemelni más programokba. Hasonló, még idén javítandó hiányosság volt az is, hogy a készülék nem kezelte a Microsoft számítási felhőjében tárolt Office-dokumentumokat. A felhőszinkron bevezetésének időpontja egyelőre ismeretlen, az viszont biztos, hogy idén már a netes Excel munkalapokat és Word dokumentumokat is meg lehet majd nézni mobilon.

Az év legnagyobb Windows-mobilos frissítése egészen biztosan az IE9 böngésző megjelenése lesz. A hardvergyorsítással felvértezett browser képes lesz lejátszani a h.264 kodeket használó webes videókat, tehát bármely olyan oldalt meg lehet rajta nézni, amelyet az iPhone-nal böngészhetünk.

Twitter és programok miriádja

Az Emberek hubba eddig bekötött szolgáltatások közé még idén be fog kerülni a Twitter is. A hagyományos mobilok telefonkönyvének megfelelő csomópontban eddig a Facebook-frissítéseket, e-maileket és üzeneteket lehetett megtekinteni, ezekhez csatlakozik a jóval gyakrabban frissülő, nagy forgalmat generáló Twitter-csatorna is.

A sok alkalmazást futtató felhasználóknak kedvez a több program futtatásának lehetősége. Míg korábban csak néhány, a Microsoft által fejlesztett program tudott egymás mellett futni, a Mobile World Congressen újabb, multitaskot támogató alkalmazást ígért be a cég első embere, Steve Ballmer.