Február végén válnak kereshetővé az iWiW-adatlapok

Vágólapra másolva!
Ma reggel a felhasználók számára is bejelentette az iWiW Gépház, hogy a közösségi oldalra beengedik a Google keresőrobotjait. A névjegyszerű profiloldalak mellett a klubok lapjai és az apróhirdetések is meg fognak jelenni a találati listában.
Vágólapra másolva!

Két fázisban nyitja meg a kereső előtt publikus oldalait az iWiW. Az első stádiumban - várhatóan február 28-tól - a nyitott klubok, események és az apróhirdetések adatlapjai jelennek majd meg a találati listákban. Ahogy korábbi cikkünkben összefoglaltuk, a klubok esetén a leírásuk, képeik és kiemelt üzenőfaluk fog megjelenni a keresőben, az események lapjáról pedig az összes hasznos információt (dátum, helyszín, idő, rövid leírás) meg fogjuk találni a Google segítségével.

Forrás: [origo]
Rövid címet is foglalhatunk oldalunkhoz

A felhasználói adatlapokat - amelyek kereshetővé válása március 22-től várható - csakis akkor látja majd a Google, ha a felhasználó előzetesen engedélyezi ezt. A profiloldali adatainkat többféle módon jeleníthetjük meg a nyílt interneten, csináltathatunk például a rendszerrel látványos névjegy-oldalt.

Mindezzel párhuzamosan a webcímek is megváltoznak, egyszerűsödnek, így ezentúl a profilok a felhasználó nevét is tartalmazó címen lesznek majd elérhetőek az eddigi hosszú számot tartalmazó cím helyett.