Olcsó iPhone-t várnak az Apple-től

Vágólapra másolva!
Kisebb és olcsóbb iPhone-t készül piacra dobni az Apple, állítják a Bloomberg névtelen forrásai. A várakozások szerint 200 dolláros készülékkel az Android térhódítását próbálná megfékezni a cég. 
Vágólapra másolva!

Az Apple-nél új, olcsóbb iPhone fejlesztésén dolgoznak, hogy versenyre kelhessenek az alacsonyabb kategóriás okostelefonokkal - adta hírül névtelen forrásokra hivatkozva a Bloomberg. A most kaphatóaknál körülbelül egyharmaddal kisebb új iPhone válaszlépés lenne az androidos piac egyre gyorsabb ütemű növekedésére. Azok, akik állítólag már látták a prototípust, azt mondják, 200 dollárért lesz majd kapható a készülék, ráadásul ehhez nem tartozik hűségidő sem, szemben az iPhone 4-gyel, amelynek ára jelenleg kétéves hűséggel is 200-300 dollár között mozog.

Az árcsökkentésnek részben az lehetne az alapja, hogy a telefon az iPhone 4-hez hasonló alkatrészekből épülne fel, így az alapanyag- és előállítási árak természetesen idővel egyre csökkenek.

Védekezni kényszerül az Apple

Bennfentesek szerint az Apple mindenképpen szeretné megvédeni piacait a Google Androidjával szemben. Ráadásul a cég hatalmas bevételnövekedést produkálhatna, ha csak egy kicsivel is növelni tudná vásárlóinak körét. "Az okostelefon-piac huszonöt százalékának megszerzése helyett a száz százalékra utaznak" - nyilatkozta a Bloombergnek Charlie Wolf, a Needham & Co. elemzője.

Az alacsonyabb kategória ellenére egy újításról is beszélnek: az új iPhone képes lenne kétféle üzzemódban, GSM és CDMA hálózaton is működni. A pletyka szerint az Apple a hagyományos SIM kártyáktól is megpróbál megszabadulni, és egyfajta "univerzális SIM"-re cserélné őket, amellyel a telefonok többféle hálózaton is tudnának üzemelni.

A telefon a találgatások szerint az év közepétől kerülhetne a piacra.