Egyre biztosabb, hogy Windows kerül a Nokiákra

Vágólapra másolva!
A Wall Street Journal szerint a cég Microsofttól átigazolt új vezérigazgatója pénteken be fogja jelenteni, hogy a társaság okostelefonjain a jövőben a szoftveróriás Windows Phone 7 operációs rendszere fog futni.
Vágólapra másolva!

Néhány hete jelentek meg azok a pletykák, melyek szerint az okostelefonok piacán, az utóbbi években az Apple-lel és az Android-mobilokkal szemben sorozatos vereségeket szenvedő Nokia a Microsoft szoftverét fogja alkalmazni új készülékein, hogy vonzóbbá tegye azokat a vásárlók számára.Hivatalosan egyelőre egyik vállalat sem kommentálta a híreket, de a Nokia új elnök-vezérigazgatója február 11-én, pénteken a társaság befektetői előtt nagyszabású bejelentésre készül Londonban.

Az üzleti lap információi szerint a finn mobilgyártó tárgyalásokat folytat a Microsofttal arról, hogy saját készülékein a redmondi cég új, okostelefonokra szánt Windows Phone 7 operációs rendszerét futtatná. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a tárgyalások folyamatban vannak, de ha az elnök-vezérigazgató beszédéig sikerül megállapodnia a feleknek, akkor azt Stephen Elop nagy valószínűséggel nyilvánosságra fogja hozni pénteken. Elop egyébként korábban a Microsoftnál dolgozott, és tavaly igazolt át a Nokiához, egy kiszivárgott belső körlevél szerint pedig szerdán kemény kritikával illette jelenlegi munkahelyét az okostelefonok piacán elért gyenge pozíciója miatt.

Ugyanakkor a lap azt sem tartja kizártnak, hogy a Nokia nem a Microsofttal lép partnerségre, hanem mondjuk a Google népszerű Android-rendszerét kezdi alkalmazni készülékein. A Nokia mobiljainak döntő többségén jelenleg a saját fejlesztésű Symbian-rendszer fut, amelynek tavaly kiadott legfrissebb verziója sem aratott túl nagy sikert, az iPhone- és Android-szoftvereket a felhasználók jobban szeretik.