Már videót is meg lehet osztani a Twitteren

Vágólapra másolva!
A felhasználók már videókat is gyorsan megoszthatnak a Twitteren a Twitpic nevű fotómegosztó segítségével.
Vágólapra másolva!

A Twitpic több hónapos tesztelés után kedden indította el új szolgáltatását: a szolgáltató ezentúl a fotók mellett videofelvételeket is fogad a felhasználóktól. Mivel maga a Twitter csak szöveges üzeneteket továbbít, a fotóknak és videóknak csak a linkjei jelennek meg közvetlenül az üzenetekben, de a Twitpicre való feltöltés opciója közvetlenül a Twitter.com-ról vagy a különböző Twitter-kliensekből is elérhető.

A szolgáltatást arra tervezték, hogy mobiltelefonnal készített felvételeket lehessen megosztani a segítségével, és e-mailben is fogadja a videókat. A twitteres médiamegosztás terén kisebb verseny indult be az utóbbi időben a Techcrunch szerint, és egy másik, szintén kedvelt twitteres képmegosztó, a Yfrog.com már korábban elindította a videomegosztás lehetőségét.

A Twitter jelenleg 17 millió felhasználóval rendelkezik világszerte, és a cég statisztikái szerint napi harmincezer új regisztrálójuk van. A legismertebb fényképfelvétel, amely a Twitternek köszönhetően került fel az internetre, a Hudson folyón kényszerleszállást végrehajtó utasszállító repülőgépről készült két évvel ezelőtt, és az egyik kimentett utas készítette. A mikroblog-szolgáltatást intenzíven használták az idei egyiptomi és a 2009-es iráni tüntetések résztvevői is az eseményekről való közvetítésre.