Az újfajta iPhone 4-en is le lehet fogni a térerőt

Vágólapra másolva!
Az iPhone 4 Verizonnál megjelent CDMA-s, kicsit átalakított változata sem mentes attól a térerő-problémától, amely az antennagate néven elhíresült botrányt okozta az Apple-nél.
Vágólapra másolva!

Az eddigi kizárólagos amerikai forgalmazó, az AT&T után februártól a Verizon kínálatában is megjelent az iPhone, amelyet ugyan átalakítottak, de az első vásárlók tapasztalatai szerint ezt is meg lehet fogni úgy, hogy elmenjen rajta a térerő - írja az Inquirer. Az Apple a Verizon kedvéért CDMA-rendszerű mobilhálózaton működő változatot készített a készülékből, amelynek nemcsak a mobilchipje más, de a külseje is megváltozott egy kicsit: máshol találhatók rajta a keretét alkotó fém antenna illesztései.

A rajongók a készülék bemutatása után azonnal észrevették a változást, és találgatni kezdték, vajon a térerő-problémát is érintették-e az átalakítások. A mobiltelefont tok nélkül kézbe véve ugyanis le lehet fogni úgy az antennát, hogy az iPhone 4 fokozatosan elveszítse a térerőt. Mint most kiderült, az új változaton is fennáll ez a probléma, sőt a telefon megmarkolása a wifi-vételt is zavarhatja.

Ez a legtöbb iPhone-felhasználónak nem okoz gondot, de az Apple imázsának nem tett jót, hogy a modell tavalyi bemutatása után a cég sokáig nem reagált az ezzel kapcsolatos panaszokra. A vállalat vezetése nem tervezési, hanem szoftveres problémával magyarázta a jelenséget, majd a vásárlók megnyugtatására egy ideig ingyenes védőtokokat osztogatott a mobilokhoz.