A jövő héten bemutatkozik a PSP-mobil

sony ericsson xperia play
Vágólapra másolva!
A SuperBowl döntőjén már bemutatták a reklámját, de a jövő heti barcelonai Mobile World Congressen fog hivatalosan bemutatkozni a Sony Ericsson játékra optimalizált új okostelefonja, az Xperia Play.
Vágólapra másolva!

A készüléket a korábbi pletykákban PlayStation- és PSP-mobilként emlegette a szaksajtó, noha a Sony Ericsson nem fogja a Sony tévéhez kapcsolható és hordozható videojátékainak márkanevét viselni. Ugyanakkor az Xperia Play néven boltokba kerülő okostelefon képernyője alól a PlayStation játékgépéhez hasonló irányítókat lehet előhúzni, és a készülék a "PlayStation Certified" tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ez a tanúsítvány a jövőben más mobiltelefonokra és táblagépekre is felkerül majd, és azt igazolja, hogy a Sony később induló mobiltelefonos játékboltjában árusított - részben a korábbi PlayStation gépekre kiadott - szoftvereket az adott készülék futtatni tudja, ehhez ugyanis megfelelő hardveres teljesítményre van szükség.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Sony Ericsson Xperia Play hivatalos műszaki paraméterei még nem ismertek, de a pletykák szerint a készülék nagy, 4,2 colos érintőképernyővel rendelkezik, belsejében pedig egy 1 gigahertzes processzor működik, míg a kamerájának a felbontása 5 megapixel.