Több e-mail címet is kezel egyszerre a Hotmail

Vágólapra másolva!
A Microsoft levelezőszolgáltatásában mostantól több e-mail címet is felvehetnek a felhasználók ugyanabban a fiókban, egy felületről érve el azokat.
Vágólapra másolva!

A redmondi szoftvercég aliases, vagyis álnevek néven vezette be legújabb frissítésével a többszörös e-mail-kezelést a webes levelezőszolgáltatásában. A Hotmail felületén az Inbox, vagyis a bejövő mappa beállításai között található meg mostantól az az opció, amivel egy újabb mailcímet lehet a meglévő fiókból létrehozni és ugyanarról a felületről elérni.

A Microsoft adatai szerint egy átlagos felhasználó három különböző e-mail címet használ. Az új funkciót például azok használhatják ki, akik szeretnék elválasztani hivatalos vagy magáncélú levelezésüket, különböző címeket tartanának fenn különböző regisztrációikhoz, szeretnének inkognitóban maradni, vagy csak ideiglenesen szeretnének használni egy címet. A rendszer maximum 15 álnév felvételét teszi lehetővé postafiókonként.

A Hotmailbe korábban bekerült az a lehetőség is, hogy a felhasználók ennek felületéről ellenőrizzék gmailes vagy yahoos elektronikus postafiókjukat, de az aliasként létrehozott címek mind hotmail.com végződésűek maradnak.