A Verizonnál is megindult a roham az iPhone-ért

Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, a Verizon körülbelül fél nap alatt kifogyott az előrendelhető Apple-mobilokból csütörtökön, és bejelentette, hogy korlátozni fogja az iphone-os adatforgalmat.
Vágólapra másolva!

Egy hét múlva kezdheti meg a Verizon telefontársaság is az iPhone forgalmazását az USA-ban, amelyet 2007-es premierje óta eddig csak az AT&T-nél lehetett megvásárolni. A mobilcég február 3-án, csütörtökön kezdett el előrendelést felvenni a készülékekre, amivel csak meglévő ügyfelei élhettek ugyan, de a cég weboldala így is nehezen bírta a rohamot, és a készletek fél nap alatt elfogytak az Apple Insider szerint.

A Verizon azt is bejelentette, hogy bár 30 dolláros havidíjért korlátlan adatforgalmat biztosító előfizetést ad ügyfeleinek, a felhasználók legnagyobb forgalmat lebonyolító 5 százalékának lassítani fogja a mobilinternetét. A legnagyobb amerikai mobilszolgáltató főleg azért jelentett vonzó alternatívát az iPhone-ra vágyó felhasználóknak, mert jobb a lefedettsége, mint az AT&T-é.

Az eddigi kizárólagos forgalmazó hálózatán is rendszeres problémák voltak az iphone-osok által generált adatforgalommal, ezért a mobilcég megszüntette a korlátlan adatcsomagokat. A vásárlóknak arra a kompromisszumra is fel kell készülniük, hogy a Verizon CDMA szabványú hálózatán nem lehet egyszerre internetezni és telefonálni.

Az elemzők szerint a Verizon ebben az évben még így is 11-13 millió példányt adhat el az iPhone-ból.