Már a facebookos ismerősökkel is lehet csevegni a Messengerrel

Vágólapra másolva!
Azok a hazai internetezők, akik mind a Facebook, mind a Windows Live Messenger felhasználói, mostantól mindkét felületen tudnak egymással csevegni, függetlenül attól, hogy melyik platformra is vannak belépve éppen.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy a Windows Live Messengert használók a csevegőprogramon keresztül beszélgethessenek a közösségi oldalon levő barátaikkal, mindössze arra van szükség, hogy összekapcsolják Facebook- és Windows Live-fiókjukat. Az összekapcsolást követően, a kapcsolatok között egy külön csoportban megjelennek a Facebook chat szolgáltatásába belépett ismerősök, akikkel a jól ismert Messenger felületen keresztül azonnal meg is kezdhető a csevegés.

A felhasználók az állapotfrissítéseiket is megoszthatják a Messenger segítségével, és az új Windows Live Messenger 2011 fő ablakában már megtekinthetik az ismerőseik friss Facebook-bejegyzéseit, fényképeit, és akár kommentálhatják is azokat.

A Facebook és a Messenger összekötése tavaly szeptemberben vált lehetővé először, akkor a Microsoft csak 13 országban tette ezt lehetővé, mostantól viszont mindenki használhatja a funkciót. A Facebook és a Windows Live Messenger a http://profile.live.com/Services oldalon kapcsolható össze, és a megosztási lehetőségek is itt állíthatók be.