Táblagépes magazint indít a Google

Vágólapra másolva!
Magazinszerű formátumban ad ki digitális tartalmakat mobileszközökre a Google. A Currents nevű szolgáltatás az amerikai lapokat szemlézi, és egyenlőre még csak az Egyesült Államokban érhető el. 
Vágólapra másolva!

Csütörtökön mutatta be a vállalat az új, több népszerű tartalomszolgáltató cikkeiből válogató Currents nevű kiadványát a Google. Az olvasóprogram nemcsak az Androidot futtató okostelefonokon és táblagépeken lesz elérhető, hanem iPad-re és iPhone-ra is elkészítik a Google mérnökei.

Forrás: [origo]
A magyar felhasználók még nem telepíthetik a Currents szoftverét

A Currents meglehetős késéssel jelent meg a piacon. Olyan versenytársakat kell utolérnie, mint az iPadek kedvelt alkalmazását, a Flipboardot és a CNN kiadványát, az Zite-ot. A Yahoo Livestand címmel hasonló alkalmazást mutatott be a múlt hónapban. A Currents különlegessége, hogy nemcsak a céggel leszerződött tartalomszolgáltatók anyagait lehet benne elérni, hanem független hírcsatornákra is fel lehet vele iratkozni.

A Google közölte: a magazin több mint 150 tartalomszolgáltatóval kötött szerződést. Közöttük olyan óriások találhatók, mint a Forbes magazin, a PBS nonprofit műsorszolgáltató, a Huffington Post című amerikai lap és az AllThingsD online számítástechnikai magazin. A Currents egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, a Google nem tette közzé, mikor fogja bővíteni a részt vevő országok körét.