Vágólapra másolva!
Még idén csökkenhet a merevlemezek irreálisan magas ára. A thaiföldi árvizek miatt szünetelő merevlemezgyártás nyomán többszörösére emelkedett a winchesterek ára, de egy friss elemzés szerint a vártnál hamarabb helyreáll az adattárolók piaca.
Vágólapra másolva!

A DigiTimes című tajvani informatikai hírportál értesülései szerint kevésbé rossz a helyzet a merevlemezpiacon, mint amelyet az elmúlt hetek hírei előre jeleztek. Októberben és novemberben ugyanis többszörösükre emelkedtek a merevlemezek árai, és sokszor hiánycikké is váltak ezek a hardverek, mivel a legnagyobb gyártók thaiföldi üzemei beszüntették működésüket az országot sújtó árvizek miatt.

A lap a merevlemezek egyik fontos alkatrészét, a belső mágneslemezeket forgató motorokat gyártó Nidec cégtől megtudta, hogy a társaság thaiföldi üzemei újból működésbe álltak, és más beszállítók és gyártók is aktívan keresik a módját annak, miként tudják a természeti katasztrófa miatt kieső kapacitásaikat pótolni.

Jelenleg nagyon jó esély mutatkozik arra, hogy 2012 januárja vagy februárja tájékán visszaáll a merevlemezek gyártása a korábbi szintre. Az optimista várakozások hatására valószínűleg már decemberben csökkenni fog a winchesterek ára, mivel azok a cégek, amelyek a meghajtók árának emelkedése miatt hatalmas készleteket halmoztak fel, valószínűleg elkezdik kiárusítani a készleteiket.