Két Apple-terméket tiltatott be a Motorola

Vágólapra másolva!
A Motorola mobiltelefonokat gyártó részlegének jogászai Németországban szabadalomsértésre hivatkozva elérték, hogy egy helyi bíróság ideiglenesen megtiltsa az Apple-nek két terméke - valószínűleg az iPad 2 vagy bizonyos iPhone-ok - árusítását.
Vágólapra másolva!

A PC World amerikai technológiai magazin beszámolója szerint a Motorola Mobility pénteken érte el egy német bíróságon, hogy az ideiglenesen megtiltsa az Apple két termékének értékesítését az országban, mivel azokban a vád szerint a Motorola két szabadalmát is jogtalanul alkalmazza az Apple.

Az ügyben eljáró mannheimi kerületi bíróság közlése azért hozott a Motorola számára kedvező döntést, mert a meghallgatáson az Apple jogi képviselője nem vett részt, ilyen esetben pedig automatikusan így járnak el. A bíróság ideiglenes rendelkezésében nem nevezték meg azokat a termékeket, amelyek árusítására a tiltás vonatkozik, de a PC World szerint valószínűleg az iPad és az iPhone termékekről van szó. Ha az Apple nem tartja be a bíróság rendelkezését, 250 ezer eurós, vagyis mintegy 76 millió forintnak megfelelő bírságot róhatnak ki rá.

Ugyanakkor az Apple nem tulajdonít nagy jelentőséget a tiltásnak, mivel az csak egy technológiai jellegű döntés során született meg, és a cégnek lehetősége van ezt megfellebbezni. A cég ezért nem tart attól, hogy a tiltás befolyásolja németországi eladásait - nyilatkozta a lapnak a cég szóvivője. Az Apple nemrég ugyancsak szabadalomsértésre hivatkozva azt érte el, hogy Németországban és Ausztráliában bírósági úton tiltsák meg egyes Android szoftvert használó Samsung táblagépek árusítását, ezek gyártója hamarosan módosított verziót tervez kiadni az eszközből.