Állítólag itthon is indul az iTunes zenebolt

Vágólapra másolva!
Meg nem erősített lengyel lapértesülések szerint az Apple nemsokára tíz új európai uniós országban, így Magyarországon is elérhetővé teszi iTunes nevű internetes zeneáruházát. A hírt a vállalat egyelőre nem kommentálja.
Vágólapra másolva!

A MacRumors című online technológiai hírportál a lengyel Rzeczpospolita című lap értesülései nyomán számolt be erről. A lengyel újság úgy értesült, hogy az Apple októberben tíz új országban teszi elérhetővé internetes zeneáruházát. Az iTunesról legális forrásból származó zeneszámokat lehet vásárolni, a magyar felhasználók azonban szerzői jogi korlátozások miatt nem tudják használni például a már régóta működő amerikai felületet.

A lengyel lap szerint hazánk mellett Lengyelországban és Csehországban indul el októberben az iTunes Music Store, emellett további hét, meg nem nevezett európai országban tervezi az Apple bevezetését. Arról a lap nem értesült, hogy az iTunes beindítását pontosan mikorra tervezi az Apple, azonban a MacRumors szakértői októberi indulást valószínűsítenek. Az erről szóló híreket az Apple nem kívánta kommentálni.