Leszámol az idegesítő telemarketingesekkel India

Vágólapra másolva!
Drákói szigort vezet be az indiai távközlési tárca a telemarketinges szolgáltatások üzemeltetőivel szemben, hogy visszaszorítsa az embereket reklámhívásokkal és üzenetekkel zaklató cégek. 
Vágólapra másolva!

A szeptember végén hatályba lévő új távközlési törvékeny jelentősen korlátozzák a telemarketinges szolgáltatások működtetését Indiában, ahol a hirdetések e típusa rendkívüli módon elterjedt az utóbbi években, jelentős frusztrációt okozva a telefontulajdonosoknak.

A telefonos marketinggel foglalkozó cégek számára - a magyar gyakorlathoz hasonlóan - létrehoztak egy feketelistát, az ebben lévő telefonszámokat nem hívhatják fel ajánlataik népszerűsítése végett, mivel tulajdonosuk úgy nyilatkozott, hogy nem akar ilyen hívásokat kapni. Az adatbázisban lévő hívószámokra SMS-t sem küldhetnek a hirdetők és hangüzenetet sem hagyhatnak postafiókjukban. Ugyanakkor a tiltólista bevezetése nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert túlságosan nehéz volt feliratkozni rá, ezért sok előfizető nem is vesződött ezzel.

Napi száz üzenetet küldhetnek a reklámozók

A szigorúbb törvények a korábbinál sokkal komolyabb szankciókat rónak ki a telemarketinges cégekre, sőt, az azokat kiszolgáló távközlési szolgáltatókra is, amelyek felelősek a hálózataikon keresztül bonyolított kéretlen hívás-, és üzenetforgalomért.Jelentősen korlátozzák a kiküldött reklám-SMS-ek számát is: szeptember végétől az indiai társaságok naponta legfeljebb száz magánszemélynek számító - tehát nem üzleti - előfizetőnek.