Lekapcsolták a profi iPhone-hamisító bandát

Vágólapra másolva!
A kínai rendőrség öt olyan embert is letartóztatott Sanghajban, akik a hatóságok gyanúja szerint egy iPhone okostelefonok hamisításával foglalkozó banda tagjai voltak.
Vágólapra másolva!

Kínai lapértesülések szerint a szervezetten működő társaság tagjai Kína déli részéről szerezték meg a készülékalkatrészeket, és azokat Sanghajban bérelt lakásaikban szerelték össze. Letartóztatásuk során a rendőrség kétszáz darab hamis iPhone-t foglalt le - adta hírül a Reuters hírügynökség.

A hírek szerint a hamisított készülékek egyes alkatrészei eredetiek voltak, és nagyjából kétezer jüanos, vagyis hatvan-hetvenezer forintnak megfelelő önköltségi áron tudták előállítani ezeket. A kamu iPhone-okat piacokon és az interneten ennek az összegnek a duplájáért árusították a hamisítók, azaz a hamisítványok alig voltak olcsóbbak az eredeti példányoknál.

Bár Kínából évek óta be lehet szerezni az iPhone formáját mímelő, de ránézésre is gagyi készülékeket, a rendőrség szerint a most elfogott banda tagjai profi utánzatokat készítettek. Ezeket ránézésre nem is lehetett megkülönböztetni az eredeti iPhone-októl, teljesen azonos szolgáltatásokat kínáltak, mindössze akkumulátoros üzemidőben voltak gyengébbek az eredetieknél.