Egyre több vásárlóját veszti el a Blackberry mobilok gyártója

Vágólapra másolva!
Elemzők szerint a kanadai Research In Motion (RIM) cég a vártnál sokkal gyorsabban veszít piaci részesedéséből, nemrég pedig nem túl rózsás gazdasági eredményekről számolt be. A Blackberry okostelefonok gyártója képtelen versenyben maradni rivális Apple és Google cégekkel.
Vágólapra másolva!

A RIM cég csütörtök kiadott negyedéves üzleti jelentésében nyereségének jelentős csökkenéséről számolt be, és lehangoló képet festett fel következő negyedévében várható eredményekről.

Bár a Blackberry okostelefonokat gyártó cég korábban már csökkentette éves szintű várható eredményeit, most már abból is csak a legkevésbé optimista változatot tartja megvalósíthatónak, noha az iPhone és az androidos készülékek megjelenése előtt ez a cég fontos szereplője volt az okostelefonok piacának.

A Sanford C. Bernstein cég elemzője a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a vállalat amerikai piacon az elmúlt negyedévben tovább veszített piaci részesedéséből, és ez a trend valószínűleg nemzetközi szinten is tovább fog gyűrűzni. A National Bank Financial pénzintézet elemzője szerint a RIM gyenge eredményeit nem csupán a cég új, PlayBook nevű táblagépének sikertelensége generálja, hanem a társaság készülékei, és az azokhoz kapcsolódó mobilinternetes szolgáltatások is egyre kevésbé népszerűek.