Az iPhone-t tiltatná be Hollandiában a Samsung

Vágólapra másolva!
Miután az Apple az Európai Unió számos országában elérte, hogy a Samsung egyik táblagépét ne lehessen értékesíteni, a dél-koreai gyártó hasonlókra készül egy hágai bíróságon.
Vágólapra másolva!

A Samsung vádjai szerint az Apple a társaság négy szabadalmát sérti meg 3G-s mobiltechnológiát használó termékeiben. A vállalat ezért azt akarja elérni, hogy a holland bíróság ideiglenes végzéssel tiltsa meg az iPhone 3GS és 4 okostelefonok, illetve az iPad 1 és 2 táblaszámítógépek árusítását az országban.

Az üggyel kapcsolatban az első bírósági meghallgatást hétfőn tartják majd a PC World amerikai technológiai magazin értesülései szerint. Az iPhone és iPad termékek árusításának felfüggesztése mellett a Samsung jogi úton azt is el akarja érni, hogy a termékek meglévő készleteit is hívják vissza a holland áruházakból.

A Samsung vádjai szerint az Apple a mobilinternetes kapcsolatok kezelésével kapcsolatos szabadalmakat sértett meg, és a cég már Amerikában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Japánban és Dél-Koreában is pert indított a cég ellen emiatt.