Készül a netbookra szánt Android

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is támogatni fogja az Intel az Android fejlesztését az Atom processzoros gépekre. Az első verzió 2012 januárjában jelenhet meg.
Vágólapra másolva!

Az Android-rajongók nem várták meg az Intel jóváhagyását. 2009 óta létezik egy olyan verziója a Google mobilos operációs rendszerének, amelyet netbookra lehet telepíteni. Az Android x86 nevű projekt már letölthetővé is tette a Gingerbread (2.3) szoftver próbaverzióját.

Az atomos gépek támogatását a Google megfontolta. Az Androidot fejlesztő cég az okostévéiben használná fel az Intel kis fogyasztású, HD-felbontású videókkal elbánó processzorait. A Google azonban a rendszer újabb, táblagépekre készített 3.0-s verziót venné alapul. Az, hogy a chipgyártó még az eggyel korábbi variánssal kísérletezik, nem vet jó fényt a cégre - írja az Ars Technica technológiai hírportál.

Mire a netbookokra szánt Android megjelenik, mindkét verzió elavultnak számíthat. Eric Schmidt az elmúlt héten azt jelentette ugyanis be, hogy a szoftver táblagépes és okostelefonos verzióit egyesítő, Ice Cream Sandwich kódnevű változat még az ősszel napvilágot láthat.