Anonymoustag hackereket tartóztatott le a Scotland Yard

Vágólapra másolva!
Az Anonymous és a LulzSec hackercsoport feltételezett tagjait tartóztatta le az FBI segítségével a brit rendőrség. A WikiLeakset támogató fiatalok azért állhatnak bíróság elé, mert túlterheléses támadást indítottak több internetes szolgáltatás ellen.
Vágólapra másolva!

Anglia négy városában csapott le egyszerre a Scotland Yard. Az FBI-jal együttműködő nyomozóhatóság négy olyan fiatalembert tartóztatott le, akikről azt gyanítják, hogy tagjai az Anonymous és a LulzSec hackercsoportoknak. A Scotland Yard Doncasterben, Warminsterben, Northamptonban és Londonban razziázott.

A mostani letartóztatásokkal hatra emelkedett a Nagy-Britanniában elfogott hacktivisták száma. A brit hatóságok által korábban letartóztatott Christopher Weatherhead és Ashley Rhodes szeptember 7-én fog bíróság elé állni. Az Egyesült Államokban további 14 személy állt bíróság elé az Amazon, a PayPal, a CIA és a szenátus elleni kibertámadásokban való részvétel vádjával. Az első tárgyaláson mindannyian tagadták, hogy részt vettek volna a PayPal weboldala elleni 2010 decemberi akcióban.

A 2010 decemberi támadást az Anonymous előre meghirdette. A csapat azért vette célba a PayPalt, mert a fizetési szolgáltató leállította a WikiLeaks kiszivárogtatóoldal adományokat fogadó fiókját. A hackerek az Amazont is megtámadták, miután az törölte számítási felhőjéből a WikiLeaks adatait.