Virtuális mobilszolgáltatóvá válhat a Tesco

Vágólapra másolva!
Feltöltőkártyás és előfizetéses telefont is vásárolhatunk majd a Tesco hipermarkettől, ha igaznak bizonyulnak a HWSW értesülései. Az informatikai magazinnak több forrás is megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a virtuális mobilszolgáltató elindításáról.
Vágólapra másolva!

A Vodafone lesz a Tesco saját mobilmárkájának hazai hálózati partnere a HWSW információi szerint. A lap szerint az időzítés sem véletlenszerű, a Tesco márkával piacra lépő mobilmárka ellehetetlenítené egy újabb valódi mobilszolgáltató elindítását. A Tesco mobil indítása tehát hatástalaníthatja a küszöbönálló frekvenciaaukció jelentette fenyegetést, segít megőrizni a mobilpiac jelenlegi képét.

A virtuális szolgáltatók hálózati erőforrásaikat valamelyik nagy szolgáltatótól bérlik, ám gyakran saját tarifatáblázatot, percdíjakat kínálnak ügyfeleiknek. A Tesco már több országban indított ilyen mobilszolgáltatót. Az Egyesült Királyságban és Írországban az O2-vel lépett partnerségre, és 2011 tavaszára 2,6 millió ügyfelet gyűjtött Angliában és százezret Írországban. Hazánkhoz közelebb, Szlovákiában is üzemel Tesco mobilszolgáltató. A 2009-ben indított cég a Telefonica O2 Slovakia hálózatát használja.

Magyarországon a Vodafone és a Magyar Posta próbálkozott virtuális mobilszolgáltató indításával, ám a 2009 telén elindított Postafon nem bizonyult átütő sikernek. A Telenor és a Red Bull közreműködésével elindított, extrémsportos tartalmakat és okostelefonokat kínáló Red Bull Mobile virtuális szolgáltató sem vált komoly szereplővé. Az Index értesülései szerint a hipermarket 2005-ben már foglalkozott a gondolattal, hogy mobilszolgáltatót indítson, ám akkor eltekintett ettől.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.