Ultranagy felbontásban is közvetíti majd az olimpiát a BBC

Vágólapra másolva!
Két ultramodern technológiát is bevetne a BBC a jövő évi londoni olimpia közvetítése során: egyes versenyszámokat 3D-kamerákkal fognak rögzíteni, a fontosabb eseményeket pedig a a full-HD-nál tizenhatszor nagyobb felbontást kínáló Super Hi-Vision technológiával fognak közvetíteni, amelynek minősége már képes megközelíteni a kivetítőkön az élő látványt.
Vágólapra másolva!

A Mirror című brit napilap értesülései szerint a BBC terveiben nem szerepel, hogy a 2012-es londoni olimpia minden versenyét háromdimenzióban közvetítse, mivel ez túlságosan nagy befektetést igényelne a társaságtól. Ugyanakkor a fontosabb eseményeket az arra alkalmas televízióval rendelkező nézők 3D-ben is élvezhetik majd. A brit közszolgálati médium honlapján a brit nézők huszonnégy különböző élő közvetítést érhetnek majd el.

Emellett a BBC egy ultramodern, Super Hi-Vision elnevezésű technológiát is bevet majd a fontosabb események közvetítése során. Ez a jelenleg legjobbnak számító full-HD-s tévékészülékeknél tizenhatszor nagyobb, 7680x4320 képpontos felbontást használ, így segítségével olyan minőségű képet lehet közvetíteni.

Mivel a japán fejlesztésű Super Hi-Vision egy ultramodern technológia - az otthoni eszközökben leghamarabb egy évtized múlva debütálhat - ezért Londonban, Bradfordban és Glasgowban elhelyezett, tizenöt méteres átmérőjű óriásképernyőkön lehet majd élvezni előnyeit. A BBC közlése szerint a technológia megközelítőleg olyan látványt biztosít majd a nézőknek, mint amely az olimpiai események helyszínein tartózkodók elé tárul.