Elutasították a szexmagazin a Google-lal szembeni panaszát

Vágólapra másolva!
A bíróság nem látta bizonyítottnak azt, hogy a Perfect 10 nevű, kizárólag szépészeti beavatkozásoknak nem alávetett nők meztelen fotóit közlő magazin üzletét tönkreteszi a Google képkeresője.
Vágólapra másolva!

Az ügyében eljáró amerikai fellebbviteli bíróság nem látta igazoltnak az amerikai szexmagazin vádjait, ezért elutasította az anti-Playboy magazinnak számító Perfect 10 azon kérelmét, hogy előzetes rendelkezésben tiltsa meg a Google-nek a lap honlapjain lévő fotók felhasználását a keresőben.

A Perfect 10 ugyanis problémásnak tartja, hogy a Google képkeresőjében láthatóak a lap modelleiről készült fotóinak előnézeti képei. Bár a fotókat teljes méretben csak a magazin oldalára kattintva lehet megtekinteni, a társaság szerint a Google képkeresőjének működése ötvenmillió dolláros kárt okozott a cégnek, a csőd szélére sodorva azt, mert a korábbi előfizetői elpártoltak a magazintól. Ugyanakkor a fellebbviteli bíróság ezt a tényt nem látta bizonyítottnak.

A Perfect 10 a Google mellett az Amazon, a Visa, és az illegális filmek, zenék és szoftverek közzétételére is sokak által használt Megaupload.com ellen is pert indított hasonló okokból.