Appfejlesztőt zár be a Google

Vágólapra másolva!
Leállítja a Google a 2010-ben 200 millió dollárért megvásárolt Slide nevű szolgáltatást. A PayPal társalapítója által indított közösségi alkalmazásokat kínáló oldal fejlesztői a cégen belül maradnak.
Vágólapra másolva!

A SuperPoke!-ot és kisállatnevelgetős játékokat kínáló Slide-ot 2004-ben alapította Max Levchin, a Pay Pal társalapítója. A közösségi oldalak hajnalán indított Slide eredetileg fotómegosztó volt, csak később bővült aranyos, a felhasználók általi megosztást serkentő alkalmazásokkal. A Slide szoftveres kütyüjeit nem csak a Facebookra lehetett beilleszteni, hanem a legtöbb közösségi oldalon működtek.

A Facebook hajnalán több programjuk uralta a Facebook népszerűségi listáit, mára azonban eltűntek a top tízből. A Slide-on az sem segített, hogy 2010-ben felvásárolta a céget a Google, és a keresőóriás felügyelete alatt fejlesztették újabb programjaikat. Az apró szoftveres kütyük még néhány hónapig működni fognak a bezárás után, majd azok is leállnak.

A cég programozóinak nagy része a Google-nél marad, hogy más szolgáltatásokon dolgozzon, az alapító viszont elhagyja a céget. Az nem ismert, hogy a Slide-csapat által pár hete indított Photovine mobilos fotómegosztónak és a szintén friss Disco nevű sms chat szoftvernek mi lesz a sorsa.